Nieuws


🌸 Bijscholing in de Geneeskunde van de Toekomst: Mijn Ervaring in Hangzhou, China 🌸

Deze lente ben ik teruggekeerd van een ongelooflijke bijscholing aan het Zhejiang Provincial Hospital of TCM in Hangzhou, China. De ervaring was ronduit verbluffend, met een diepe duik in de wereld van acupunctuur en de baanbrekende technieken die daar worden toegepast.

Een van de meest indrukwekkende technieken die ik heb geleerd, is de “Jin’s Three Needle Technique”, ontwikkeld door de gerespecteerde Dr. Jin Rui (1932-2010), een vooraanstaand professor aan de Guangzhou Universiteit voor Chinese Geneeskunde. Deze techniek, die gebruikmaakt van drie naalden voor stimulatie, heeft bewezen effectiever te zijn dan traditionele methoden met slechts één naald. Wat nog opmerkelijker is, is de veelzijdigheid ervan in de behandeling van zowel acute als chronische aandoeningen.

De voordelen van de “Jin’s Three Needle Technique” zijn talrijk, vooral op het gebied van mentale gezondheid. Van hoofdpijn tot obesitas, van slapeloosheid tot menstruatieproblemen, deze techniek biedt hoop en verlichting voor een breed scala aan aandoeningen.

Bovendien heb ik me verdiept in elektro-acupunctuur, een fascinerende tak van acupunctuur die in het Zhejiang Provincial Hospital of TCM Hangzhou uitgebreid wordt toegepast. De combinatie van traditionele acupunctuur met moderne elektronische stimulatie opent nieuwe deuren voor de behandeling van aandoeningen en biedt een veelbelovend pad naar genezing.

Mijn tijd in Hangzhou heeft mijn begrip van de geneeskunde verrijkt en mijn geloof in de kracht van alternatieve behandelingsmethoden versterkt. Ik kijk ernaar uit om deze kennis toe te passen en mijn patiënten te helpen op hun weg naar welzijn en genezing.

🔗 Wil je meer weten over de innovatieve onderzoeken en toepassingen van acupunctuur? Check dan deze link voor meer informatie: onderzoek Jin’s Three Needle Technique