Over de praktijk

Mijn naam is Sabine Hild.

Ik ben acupuncturist en natuurgeneeskundige therapeut. ​Sinds 2009 heb ik diverse opleidingen gevolgd op het gebied van natuurgeneeskundige therapie. Ik ben CAT-erkend zorgverlener level 3.

De grote zorgverzekeraars erkennen en ondersteunen deze organisatie. De meeste zorgverzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) de consulten van CAT-erkende zorgverleners.

CAT level 3 is voor HBO PLATO therapeuten, die aan de eisen van zorgverzekeraars kunnen voldoen. Behandelingen van level 3 CAT-therapeuten worden (gedeeltelijk) vergoed voor cliënten die aanvullend verzekerd zijn voor alternatieve geneeswijzen bij de volgende ziektekostenverzekeraars:

Zilveren Kruis, Avéro Achmea, FBTO, OZF, De Friesland Zorgverzekeraar, CZ, OHRA, CZdirect, Nationale Nederlanden Zorg, Menzis, PMA, Anderzorg, de drie Zorgkantoren Groningen Twente en Arnhem, Menzis Zorgaanbod (MEZ), ONVZ.

Mijn acupunctuur opleiding heb ik in Antwerpen bij ICZO met succes afgesloten. ICZO heeft een samenwerking met de hogeschool West-Vlaanderen Howest. Ik heb stage gelopen in het Zhejiang Provincial Hospital of TCM, die aangesloten is bij de Zhejiang Chinese Medical Universtiy Hangzhou in China.

Meer informatie over ICZO vindt u op de web-site van ICZO.be  en op de web-site van chinesegezondheidszorg.be